Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

10 Eylül 2013 Salı

Tarihte ilk defa (Mizahi)


 Tarihte Eylül Ayı içerisinde olan bisikletli olayları sizlere aktarmak istiyoruz,

 1930'da ilk defa Cingöz-Recai Beyler ve Sabuha Hanım yeni vitessiz bisikletleri ve resmi kıyafetleri ile objektiflere poz verdiler. Pozu alan fotoğrafçı fotoğrafları banyo ettirirken kalp krizinden öldü. Cingöz ve Recai Beyler bundan sonra fotoğraflarını Zümrüt'den çektirmeye karar verdiler. Sabuha Hanım ise olay sonrası kayboldu.

Cingöz-Recai ve Sabuha Hanım














  Yine tarihte ilk defa emeklilik duygusunu stad içerisinde yaşamak isteyen Şemsi Paşa, bisikletini kaptığı gibi adı konmayan stada gitti. Burada hızını alamayıp frensiz bisikletinin yavaşlamasını bekleyen Şemsi Paşa sabah saat 9:00'da başladığı turunu akşam 22:00 sularında bitirdi. Eve dönmek üzereyken tansiyonu düşen Şemsi Paşa daha sonra hayatını yitirdi. Stad isimsiz kalmasın diye Şemsi Paşa Stadı olarak anılmaya başlandı. 
Şemsi Paşa nalları dikmeden önce
















 Duran bisikletli adamlar ilk defa objektifler karşısına çıktılar. Aslında amaçları durmak değildi ama bisikleti üretirken hareketli parça koymayı unutan Sazanski Biraderler üzerine bindiklerinde bisikletlerin ilerlemediklerini gördüler. Bunun üzerine haftada iki hatta üç defa çıkarak temiz hava alma kararı verdiler. Fotoğrafta karar verdikleri anı görebilirsiniz.


Sazanski Biraderler-Duran Bisiklet














NOT: Bu yazılar mizah içerikli oluşturulmuştur.


Herkese iyi pedallamalar. Hoşçakalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder