Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

20 Mayıs 2014 Salı

İSBİKE Avrupa Yakası bisiklet istasyonları (Florya-Yeşilyurt)

 Merhabaaaaa iki tekerciler ve gönlünü iki tekere kaptıranlar. Nassınız yahu ? Biraz ara oldu farkındayım yazı yazmayalı, malum oraya buraya koşturmaktan yazamadık buraya :)



 En son videomuz İSBİKE'ın Avrupa Yakasında kurduğu bisiklet istasyonları ve sahil yolu güzergahıydı. Avrupa Yakasında ilk İSBİKE istasyonu (10 bisiklet kapasiteli) Florya'da başlıyor.




Harita üzerinden görmek için aşağıdaki koordinatları kullanabilirsiniz ;) gördüğünüz gibi elinizi, sıcak sudan soğuk suya sokmuyoruz :D

Yaklaşık olarak 5 km'lik bir mesafe mevcut.



  Toplamda dört adet bisiklet istasyonu var. Video çekimi yapılırken bisikletler ortalıkta yoktu ve kullanıcı ile iletişime geçecek olan yazılımlar yeni yükleniyordu. Şu anda (En güncel gezinme 19 Mayıs 2014) bisikletler istasyonlara konulmamış. Hani bilginiz olsun, bisiklet süreceğim diye giderseniz hüsrana uğramayın. Gerçi dün Asya Yakasına da geçtim (19 Mayıs 2014), oradaki istasyonlarda da bisikletler yoktu. Sanırım Haziran gibi gelebilir. Net bilgi aldığımda bunu da güncelleyeceğim.

23/05/2014 tarihli güncelleme
 İnşaat sahasının bulunduğu bölgede bisiklet yolu çizgileri, inşaatın bulunduğu koruma sahasının altında kalmıştı. Duyarlılıklarından dolayı İBB'ye teşekkür ediyoruz. Bununla birlikte bisiklet yolu olduğuna dair bisiklet işaretleri yeniden boyanmış.

Yenilenmiş ve bisiklet yolu olduğuna dair işaretler

Söz konusu inşaat alanının dışına alınmış çizgiler
İBB İSBİKE'ın twitter üzerinden 21 Mayıs 2014 tairihinde yayınlamış olduğu bilgi
























Burada unutulmaması gereken bir konuya değineceğim.
 Sahil yolu özellikle de Güneşli havalarda aşırı kalabalık oluyor. Piknik yapan, çocuğunu yola umarsızca salanlar, yeşilliklerde top oynarken birden yola fırlayan kişiler, sağına soluna bakmayan üç tekerlekli akülü araç sürenler ve özellikle bisiklet yolunun ne olduğunu bilmeyip de bebek arabalarını bizim yolumuzda yürütenlerle dolu (Lunapark giriş-çıkışına hele hiçbir şey demiyorum) Hız bu bağlamda sizin düşmanınız oluyor. Çok dikkatli sürmeniz gerekmekte ! Bu yakada biraz daha umursamaz tavır ve bilinçsizlik var onu da yazmak istiyorum. Bunun nedeni de bu yolları daha insanımızın anlayamamış olması. 

 Bu yazı sakın kötü eleştiri olarak algılanmasın. Sadece bilgilendirme ve güzergahı kullanacak insanları bilinçlendirme olarak hazırlandı. Bisiklet istasyonları biraz daha içeride cep gibi olabilirmiş. Sanki aceleyle yerleştirilmiş gibi geldi. Deneyimli kullanıcı iseniz sahil yoluna girmemenizi tavsiye ediyorum ama yok ben sakin sakin hem pedallayıp hem de denize karşı süreyim derseniz uygun bir rota. Deneyimli bisikletçiyseniz normal yol kenarından gitmenizi tavsiye ederim.

Sizleri video ile uğurluyor, aklınıza gelen çözüm önerileri veya sorular varsa videonun altındaki yorum kısmında dile getirebilirsiniz. Böylece yetkililer biraz olsun kulak verebilirler.

Hoşçakalın, iki tekerle kalın ;)

Seninki kaç vites ?



#Florya #Yeşilyurt #isbike #bisiklet yolu #avrupayakasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder