Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

24 Eylül 2013 Salı

Kahraman saydıklarımızın hayal kırıklıkları



 Bu yazının ana malzemesi aslında herkesin büyürken hatta hala belki idolü, kahramanı yaptığı kişilerden çıktı. Özellikle 7-8 + yaş sonrası Ailelerindeki bireyleri örnek alan çocuklar. İnsanlar hayat içerisinde devamlı etkileşim ve sosyalleşme içerisinde olduğundan dolayı etkilenmemek veya birilerini örnek almamak mümkün değil.

 Müzik, spor, sanat ve diğer işlerde farklı farklı örnek aldığım kişiler var. İşimin içinde özellikle bisiklet içerisinde. 2008 senesinde bir dükkandan aldığım ekonomi dergisinin yanında Lance Armstrong'un Yaşama Çevrilen Pedal adlı kitap hediye olaark geliyordu. Eve vardığımda direk kitabı okumaya başladım. Küçükken yaşadığı zorluklar, hele hele annesinin kendisini oğluna adaması. Kitabı sonrasında yüz küsurlu yerlerde bırakmıştım, unuttum gitti. Hani derler ya olacaksa olur, olmayacaksa olmaz gibisinden içimde hafif bir de burukluk vardı. Sanki bitirirsem bu tatlı rüya son bulacaktı.

 2011 Temmuz Ayı içerisinde Antalya taraflarındayım. Yola çıkmadan önce dolaptan kitabı alıp çantaya attım. Sonraki günlerde sahilde tek başıma kitabı büyük bir heyecanla okumaya devam ediyordum. Daha önceleri Fransa Turu'nda yaşadığı zorluklara rağmen o çıktığı yokuşlar vs vs. hepsi kafamda canlanıyordu. Eşinin bile kendisi için yaptığı fedakarlıkla ... Daha sonrasında kitap kendisini yine 256. sayfada okutmayı bıraktırdı :) gitmiyordu, olmuyordu. Kanseri yendiği dönemlerdi o kısımlar. Huysuz günler gitmiş, aksi ve inatçı adam gelip yarışlara katılıyordu.

 Sonrası malum biliyorsunuz. Lance Armstrong'un doping kullandığı gündemde bomba etkisi yaptı. Böyle bomba etkisi yaratması ise adamın hem kanser vakfı kurup onlara sporcunun verdiği destek hem de 7 kere Fransa'yı kazanması idi. Kitap hala bende duruyor, atmadım, atamam. Lanet okuyanlar vardır belki ama benim de hayal kırıklıklarımda bir kilometre taşı olduğu için hala gözümün önünde bir yerlerde durur. Gerçeklerle yüzleşmeyi seven biri olduğumdan belki.

 Sadece bu örneği bu sporcudan veya spordan örnek vererek yazmadım biliyorsunuz. Hayatta herkesin defosu, falsosu, yamuğu var. Kimse düzgün değil ama en azından birilerini örnek almak veya idolünüz yapmak istiyorsanız hatta ve hatta inandığınız yolda bir şeyler yapmaya çalıştığınız kişilerse önce dikkatli olmanızda fayda var :) İnsanoğlu hassas, tabi ayakta kalmak için de güçlü olmamız gerekiyor. Birer tecrübe kırıntıları bunlar. En azından yakınınızda olup bitenler için dikkatli olun.

  En azından kendiniz için hayatta güçlü kalın :)

 İyi pedallamalar, hoşçakalın.

Kitap 315 sayfa en azından 59 sayfa belki hiçbir zaman okunmayacak. Belki başka birileri olursa, onlara okurum ama sadece hatırları için :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder