Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

3 Eylül 2013 Salı

Ruj, topuklu ayakkabı, fondöten, oje ve bisiklet turu

  Bak bilader, eğer bu sayfayı okuyorsan önce ... Tabi böyle bir racon kesme ile giriş çok saçma sapan diyarlara götürürdü değil mi bizleri ? Şu var ki delikanlılığın kitabı daha önce yazılmış, bir daha revizyona gitmeye gerek yok :) ama biliyoruz ki artık bisiklet kültürünün kitabı yazılmaya başlandı bile.

 En son hayatlarını kaybeden arkadaşlarımız ve diğer sorunları dile getirmek için yapılan eylemden sonra dikkat ettim bazı bölgelerde biraz daha insanlar çeki düzen vermiş gibi (bana öyle geliyor ya da) bununla beraber aynı oranda ayılık da arttı, kusura kalmayın ama böyle maalesef :/ hani eğitilebilir olsalar götür Sultanahmet'de oynat, tef çal sonra da kısa günün kârı.

 Ülkemiz'de sorunların üstesinden gelmek için devamlı hatırlatmak ve uyarmak şart. Çünkü sağda solda bakarsanız insanlar daha insancıl davranacağına tam tersi mağara adamına dönüyor. Hani olay sabah kalkıp en güzel, en temiz kıyafetleri giyip son model araba ile çıkıp ne bileyim düzgün tertipli biri olarak gitmek değil. İnsanın bir iç disiplini olması lazım. Özellikle biz bisikletlilerin başına gelen sıkıştırılma vs. durumlarda BENCİLLİĞİN kurbanı oluyoruz. Dışarısı ile bizi ayıran en önemli nokta BEN-BİZ tarafı. Biz olamadığımız için hep BEN kalacak. Karamsar olmayalım ama bunların üstesinden geliyoruz yavaştan. Yapılan aktiviteler, eylemler ve geziler artıyor. Eğlencenin yanı sıra insanlara bu bilinci aşılamak. Son bir aydır Sirkeci taraflarındayım, bisiklet satışı yapılan sokaklarda geziyorum. O kadar mutluyum ki :) eşine, sevgilisine, çocuğuna bisiklet alanlar doluyor. Hele hele o kaskı heyecanla takanlar :D

 Tarih: 22 Eylül 2013 Pazar
 Saat:  16:00
 Yer:    Kadıköy Vapur İskelesi

22 Eylül Dünya otomobilsiz kentler günü. Bu yüzden Kadınların başı çektiği bir gezi organizasyonu var. Yollarda egzoz dumanı yerine Hacı yağı pardon pardon hoş kokular falan olacak. Hatta ben sırtıma sensörlü oda parfümü takıp gelmeyi düşünüyorum. Bisikletin ana tema olacağı gezide bu sefer bayanlar en güzel kıyafetleri giyip gelecekler. Saçlar maçlar on numara olacak o derece. Hani bir reklam vardı ya abla adada mahsur sonra saçları yıkıyor malum şampuanla sonra o kör olasıca kaptan kurtarıyor ablayı öyle olacak yani :)


 Evet dış basında bile yankı yaptı bu gezi. Boşuna saçlar horon tepmeyecek yani.

Yol güzergahına gelelim,
Kadıköy İskelesinde saat 15:30'da buluşma ve sonrasında Kadıköy çarşısından geçerek Yoğurtçu Parkına kadar gidilecek. Tedirgin olan kişiler varsa hiç endişelenmesin diye not düşülmüş çünkü Critical Mass İstanbul yanınızda olacak ve trafiğe dur diyecekti ama son bir düzeltme gelerek program şu şekilde olmuş,

15:30: Kadıköy İskele'de Buluşmaca
16:00: Kadıköy İskelesinden Yoğurtçu Parkına hareket etmece
16:15: Yoğurtçu Parkına varış. Süslü kadınlar için 15 dakika makyaj tazeleme molası. Yoğurtçu Parkından aramıza katılacak olanlarla toplaşmaca
16:30: Yoğurtçu Parkından Bağdat Caddesine hareket saati.
17:15: Bağdat Caddesi Migros'ta 15 dakika ihtiyaç ve makyaj tazeleme molası.Bağdat Caddesi turuna katılacak olanlarla toplaşmaca.
17:30 Bağdat Caddesi turu hareket saati.
17:30-18:30 arası Bağdat Caddesinden Kadıköy Boğaya dönüş.


(Düzeltme 05/09/2013)

Tura Katılım Koşulları:
1- Kadın olmak (Erkekler sadece yancı ve artçı olarak katılabilir)
2- Süslü olmak
3- Süslü bir bisiklete sahip olmak
4- En fazla 10 km hızla ilerlemek
5- Şaşkın şaşkın bakanlara el sallamak


  Facebook sayfasından etkinliğe gitmek için tıklayın bakalım

Not: Organizasyon aslında İzmir'de Uçuşan Teker tadrafından hazırlanmış. Biz de İstanbul ayağını çekeceğiz.

2 yorum:

  1. Bir KADIN bisikletli olarak katılacağım. Yalnız bir ricam var "bayan" kelimesini minimumda kullansak? "Kadın" demekten de çekinmesek daha da güzel olacak hayat. Kadın bisikletli / kadın bisikleti .. gibi terimler çok da kötü duyulmuyo bence.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler :) düzeltmemizi yaptık. Tüm kadınları bu tura bekliyoruz :)

    YanıtlaSil