Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

1 Haziran 2016 Çarşamba

PayPal Türkiye durumu

 Geçen gün yine tatsız haberlerden birine denk geldim. PayPal Türkiye ayağından çekiliyor, nedeni ile gösterilen durum ise BDDK'dan (Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu) lisans alamadığı yönünde. Tabi bir hizmet vs. lisansını alamıyorsanız bu işte bir şeyler olduğundan kıllanmak gerek. Anlatılanlara göre işin aslı PayPal Türkiye kısmında dönen para akışının kontrol edilememesi ve server'ların başka Ülkelerde olması.

PayPal Türkiye açıklaması


 Bu haber bizi niye ilgilendiriyor. Biliyorsunuz, bazılarımız ufak, büyük demeden bisiklet aksesuarlarının bazılarını internetten ve yurtdışı sitelerden gerçekleştiriyor. Güvenli ödeme yöntemlerinden biri olan PayPal ile tutar kadar ödeme yapıyorsunuz.

 ÖNEMLİ NOT: 6 HAZİRAN 2016'ya kadar PayPal hesaplarınızdaki parayı kredi kartınıza veya hesabınıza yüklemeniz gerekmekte, aksi taktirde paralarınıza ulaşamayacaksınız. 


 Kendi yorumum ise şeffaflaştırma adı altında parasal hareketlerin kontrol altında olması isteniyor. İleride ne olur ? Daha önceden klasik yapılan iş şu olur; Madem Türk insanı böyle bir sistemi kullanıyor, o zaman biz böyle bir sistem yapalım. Yapılsın da bakalım o zaman yurtdışından kaç tanesi bu sistemi tanıyacak ?

 Böyle garip işler :)

 İki tekerle kalın, hoşçakalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder