Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

24 Haziran 2016 Cuma

Çok acılı ama dinlenesi bir Pepper : RHCP-The Getaway

Red Hot Chili Peppers dinleyeniniz var mı ya da birkaç parçasını sallamış olarak da eşlik edeniniz var mıydı ? Bilmiyorum ama bu adamlar yine güzel iş çıkartmışlar.

Belki şunları dinlemişliğiniz olmuştur,

Otherside
Californication
By the way
Can't Stop
Dani California ...

I'm with you albümü ile gitarist değişikliği yaşadıkları ve albüm için pek iyi bir izlenim edinememiştim ama her taze kan farklı işler yapmaya çalışıyor ve dinledikçe tadını öyle almaya başladım. Özellikle bas gitar daha fazla öndeydi. Yeni albümü görünce baya heyecanlandım, adamlar beş seneden beri albüm çıkartmamışlardı. Tabi kulaklarda leziz bir albüm bırakan bu tür gruplar için dört-beş sene normal olabiliyor. Rock ve türevleri özellikle kolay müzik değil malesef.

Albümün çıkışından önce grubun solisti Anthony Kiedis barsaklarından rahatsızlık geçirmiş. Hatta önceden olduğu ameliyatlar biraz sıkıntı çıkartmış ve kendileri de yeni albüm için turne tarihleri için belirsizlik olduğunu açıklamıştı. Albüm çıkmadan bir hafta önce de kendisi ile yapılan ropörtajı ve üzerine de şu meşhur car pool karaoke'de görünce "Tamam ya bunlar olmuş" Dedim.


17 Haziran 2016 tarihli The Getaway albümü çıkmadan önce kendi resmi kanallarında ilk single olarak Dark Necessities'ı çıkardılar. Albüm bu sefer daha çok groove türüne bürünmüş o da bas gitar kaynaklı tabi. Bir de taze kan diye bahsettiğim Josh Klinghoffer bu sefer hünerlerini gitarda konuşturmuş. A bir de alttan alttan tuşlular işin içine girmiş, bu da işin baharatı.

Kendi şahsi tavsiyeme göre özellikle dinlemeniz gereken parçalar,

The Getaway
Dark Necessities
We Turn Red 
The Longest Wave
Goodbye Angels 
Go Robot
Detroit
Encore
The Hunter

Bizden bu kadar. Goodbye Angels parçası ile başbaşa bırakıyoruz sizleri, iki tekerle kalın :)



#redhotchilipeppers #thegetaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder