Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

22 Şubat 2014 Cumartesi

Sahip olduklarımız

 Bu yazıyı yazarken önce fotoğrafı gördüğümde şok olmuştum ama sonra azimli insanların neler yapabilecekleri aklıma geldi. Hayata en fazla tutunan ve direnen insanlar aslında ...

Mike Trimble 27 yaşında Ukrayna'da doğmuş ve unutulmaz bir felaket olan Çernobil felaketinden  zarar görenlerden birisi ve daha sonrasında yetimhanede büyümüş. İki kolu gelişmeden doğmuş. ABD'li bir çift tarafından 9 yaşındayken kendi himayelerine alınıyor ve Pittsburgh'da büyümeye başlıyor. İlk bisikletle tanışması 2000 yılında olan Trimble gelecek senelerde iki tekere aşık olmuş. Jimnastik öğretmeni gidon yerine kütük ile vücuduna bir destek bağlantısı yapmış. 18 ay boyunca sürecek olan aşk böylece başlamış olmuş.

 İlerleyen yıllar içerisinde eğitimini de Duquesne Üniversitesi'nin siyaset bilimi bölümünde tamamladı. Yıllar sonra Pittsburgh'a döndüğünde iki teker aşkı yeniden kendisini vurdu. Kendisi için yeniden bisiklet arayışına girdi ve en sonunda Michael Brown adında bisiklet tasarımcısı ile yolları kesişti.

 Trimble ilerleyen günlerde Brown'a ölçü vermek için gittiğinde işler biraz daha farklıydı. Kollar olmadığı için vücut ağırlığı iyi dengelenmeli, kilo ölçümü ve buna paralel bisikletinin tamamen kendisine has bir model olması gerekiyordu. Brown bunlara çözüm bulmak için iki ay uğraştı. Brown bu süreç içerisinde orjinal gidonu kaldırır ve sadece özel fabrikasyon yapımı sol gidonu olan ve yukarıya doğru uzanan (sol omuzundaki çıkıntı için) özel bir aparat geliştirir.

                                                                             Sıra test etmeye geldiğinde Trimble'a bisiklet farklı geliyordu. Bacakları sürerken dışarı açılıyor ve dengede sorun oluyordu ama test süresi uzadıkça Trimble için aslında en iyi olanı buydu, artık dengeli bir şekilde sürebiliyordu. Trimble şimdilerde motivasyonel konuşmacı ya da siyaset içerisinde olmak istiyor.

Trimble rüyalarını gerçekleştirdiği için Brown' a çok minnettar. Bisikleti tasarlatmadan önce kafasında çok soru işaretleri oluşmuş, özellikle de fiyat konusunda. 125 dolar olduğunu duyduğunda pek şaşırtıcı gelmemiş kendisine.

 Michael Brown kendisi için bisiklet işini şöyle tanımlıyor,

İnsanları bisiklete bindirmeyi ve her şekilde kendi ihtiyaçları için modifiye edilebilir olduğunu göstermek istiyorum. Bu pazarda, bu yolda gitme nedenim budur.

Not: Yazı çeviri olup, fotoğraflar da alıntıdır. 



İki tekerle kalın, hayata sarılın ve kendinize çok iyi bakın

Seninki kaç vites?

İyi pedallamalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder