Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

21 Şubat 2014 Cuma

Bisiklet parkı iştahı


 Tasarım demişken ve etrafa bakınırken bir de ne görelim ? İnsanı büyüleyen bir bisiklet parkı. Hem tasarım adına, hem de verimlilik adına yapılmış bir çalışma örneği.

 Güneş ışığının az geldiği ve dar bir alanda hele hele Norveç gibi bir yerde bisikletler için nasıl bir park yeri tasarlarsınız ? Bunun cevabını Mad Arkitekter (Yaşanabilir şehir konsepti bir firma) vermiş. Peloton* tarzı konumlandırılmaları ve aralık verilmesi ile çok sayıda bisikleti buradaki yerlere bağlamak mümkün. İnsanın bisikleti olmasa bile bir şeyler bağlamak istiyor açıkçası bu bisikletlere. Mad bunun için şunları söylüyor, paslanmaz çelik bisiklet yapıları güvenli bir park yeri sağlamak ve ilginç bir görsel, mekansal izlenim yaratmak istedim. Bisiklet farlarının önemli bir faktörü vardı hem bu bölge için aydınlatma hem de peloton için bir öyküye bürünmesi gerekliydi.

 Ufak bir ayrıntı var burada. Bisikletlerin ön tarafları fiyortlara doğru  bakıyor. Aydınlatma işi için yapımcı bulmak zor olmuş ama değmiş açıkçası.

Paslanmaz çelik raflar

Peloton taklidi


 Ön farlar fiyort yönünü vurguluyor






















*Peleton:  Yol bisikleti yarışlarında önde giden ana topluluk grubuna verilen isim.


 Böyle bir başlık seçmemdeki sebep ise bisikletli olmayan birinin bile bu tasarımları gördüğünde illa bir bisiklet sahibi olmak ve en kısa zamanda bu bisikletlere kilitlemeyi istemesinden dolayı uygun buldum.

Hoşçakalın ve iki tekerle kalın ;)

İyi pedallamalar

Seninki kaç vites ?











http://www.designboom.com/design/the-mad-peleton/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder