Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

23 Nisan 2017 Pazar

GoPro ile 360 Derece: Fusion


 Geçen sene görsel zenginlikte bir yenilik de 360 derece video içerisinde gezebildiğiniz çekim formatı çıkmıştı. Gerçi bunu Youtube 2015'den itibaren destekliyordu ama adam akıllı izlenebilir versiyonlarını yakın zamanda gördük.

 Bu zamana kadar bir sürü özellikle de Çinli üreticilerin kameralarını gördük ama bu işte yazılımsal desteğin büyük bir önemi olduğundan dolayı her firma 360 görüntüde çok iyi sonuçlar veremiyor.

 GoPro'da uzun zamandır kendi aksiyon kameralarından oluşan bir kit ile bu işi yapıyordu ama 6 adet kameralı kitin fiyatını da düşünün kaç paraya çıkabilir ?

 Mühendislerin çalışmaları meyvelerini vermiş. Hem de baya bir güzel olmuş.


 Karşınızda GoPro Fusion


 Şu anda pek teknik detay verilmese de 5.2 K çözünürlüğe sahip olduğunu biliyoruz. Pil olarak açıkçası üst düzey bir güç beklemiyorum diğer GoPro modellerinden sonra. Bir diğer detay olarak da GoPro modellerinin bağlantı aksesuarları ile uyumlu olacağı belirtilmiş. Olmasaydı zaten baya bir tepki çekebilirdi.

 İyi bir çözünürlük ve yazılımsal tarafında da kolay işlenebilirlik sağlayabilirse tabi bir de fiyatını da makul bir seviyede sunabilirse gerçekten iyi bir iş çıkartacaktır ki izlediğim videolarında bu işi en iyi yapanlardan biri olarak gördüm diyebilirim.

 Ne zaman çıkacak?

 2017 sonuna doğru her şeyiyle netliğe kavuşacağı söylenmiş. Bekliyoruz :)

 Yazımızın sonunda da Fusion ile çekilmiş videoyu ekliyoruz. 

 Kendinize iyi bakın, iki tekerle kalın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder