Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

27 Ocak 2014 Pazartesi

Konsept Mimari

 Bisiklet Oteli dediğimizde aklınıza neler geliyor ? Sadece bisikletlere ayrılmış bir bölüm, bakım yerleri ve konaklama ...

  Bu iş İtalya'da olunca mimari dizayn tabi kendini konuşturuyor. Mimari ve iç mimari olarak dizayn dediğimizde İtalyan abiler-ablalar biraz daha kendini konuşturuyor. Tabi burada sizlere konsept olarak tanıtacağımız Hotel'i çizenler İtalyan değil ama esintiyi İtalya'dan almışlar.
İtalya-Garda Gölü'nden farklı bir açı

 2006 senesinde Bormio'ya gitme şansım olmuştu (İtalya'nın kuzeyi) otobüsle yanılmıyorsam Garda Gölü'nün çevresinden geçmiştik. Manzara güzel ama İtalya yolları da kuzeye gittikçe sağlı-sollu ve virajlı olarak sizleri bayıltıyor ama abilerin tünel sistemlerini çok beğendim.

 Konsept mimari ustaları Philip Modest Schambelan ve Anton Fromm. İkisi zaten döktürmüş bu bisiklet Hoteli için. Web sitelerine bakma imkanım da oldu açıkçası orada da tasarım konusunda uçmuşlar, kuş gibi hatta simit kovalayan bir martı gibi :)

Tatil için hedef Ülke: İtalya-Garda Gölü civarı. Özellikle dağ bisikleti (MTB) için ideal bir konaklama merkezi düşünmüşler. Hem manzara hem de bisiklet. Başka ne olsun ?

Konsept Hotel nasıl duruyor ?
  Rampalar her kata ulaşılabilinecek şekilde tasarlanmış. Gezi sonrası hotel etrafında turlamak için ideal bir yapısı mevcut.

 Birazcık kübizm kokmuyor da değil hani. Yamaca böyle bir otelin yapıldığını gerçekten düşündüğümde alınacak keyifin değeri paha biçilemez. Belki de buna benzer projeler bisiklet için başka yerlerde vardır ya da hayata geçirilme aşamasındadır diye düşünüyorum. Biz bisiklet yolu isteyeduralım, bazı fikirlerin ise neler üzerinde çalıştıklarına bakalım :)

Detay verilen başka açıklamalar ise, çatı katında ortak kullanımlı güneşlenme alanı. Medya odası ve snack bar var.


Not: Bundan sonra tasarım adı altında yazdıklarım aynı zamanda "Tasarım Yarışmaları" sitesinin Blog sayfasında da yayınlanacak. Oradaki uslüp biraz daha ciddi olarak yayınlanacaktır. Bilginize ;)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder