Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

12 Ocak 2014 Pazar

500 Millik Yolculuk - Maria Leijerstam






 Maceraperestlik, adrenalin, istemek, hayal kurmak, karar vermek ... Yapacağınız planlamalarda en önemli unsurlardan biri. Maria Leijerstam 35 (Yaşı söylemek ayıp olmaz sanırım) yaşında bunu başaran bir kadın, hatta Güney Kutbuna 500 mil yapan ilk kadın ve haliyle rekoru da elde etmiş bulunuyor. Dört yıllık bir çalışmanın sonucunda iş gerçekten somut bir hal almış ve gördüğünüz üzere yüzler gülüyor.

 Yolculuk için sağlam bir yol arkadaşı lazım. Üç tekerlekli (Recumbent) bir bisiklet ile randıman alınabilirdi.

 Zorlu şartlar mı desek ? O kadar etkin bir soğuk varmış ki, ayaklarının içerisindeki ter bile buz haline gelmiş :) varın gerisini siz düşünün. Yeri geldiğinde arkadaşı biraz çekip götürmek gerekmiş. Annesi, 12 yaşında astronot olmak istediğini ve her zaman maceraperestliğini koruduğunu dile getirmiş.

  Bu süreç içerisinde hemen yol yapmak mümkün değil tabi. Zorlu hava şartları için metabolizmanızı yeniden eğitmek zorundasınız. Yanına aldığı ağırlıklı yağ-karbonhidrat temelli yiyecekleri sadece vücudun yakacağı olarak yanına almış (Zaten bir sporcunun olmazsa olmazı)

 Açıkçası zor koşulların üstesinden her türlü gelebilen insanlar ilgimi çekiyor. Yapı olarak da bu şekilde büyüdüm diyebilirim. Bu tür işlerde yine örnek olarak aynı adamı söylemek istemiyorum ama (hayalleri yıkan dopingli bisikletçi) bu sefer Maria bizim için yeniden bir kahraman, bir motive edici kategorisine girdi. Yapılamayacaklar listesindeki maddeler bir tane daha azaldı :)

Maria'ya twitter üzerinden ulaşmak için tıklayınız
Kişisel blog adresi, ne yapmış ne etmiş ? tıklayınız




 Hayata daha sıkı sarılmak ve emin adımlar yürümek için...
 Bize ulaşılamayan hedeflerin aslında sağlam kararlar ve çalışma ile yapılabileceğini gösterdiğin için teşekkürler :) Maria




Herkese iyi pedallamalar :)


Seninki kaç vites ?


Not: Haber çeviri olup, fotoğraflar da görsellerden eklenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder