Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

16 Ekim 2013 Çarşamba

Tarihte ilk defa II

 Tarihte ilk defa bölümümüzün bu kısmında yine aslını bilmediğimiz olayların nasıl geliştiğini hatta ilk defa neler olduğunu sizlere aktaracağız. Heyecanlanacak olanlar varsa şimdiden dil altı haplarını alsınlar yoksa mesuliyet kabul etmiyoruz :)



  İlk defa hipodromda bisiklet yarışı

 Tarihte ilk defa (1972) bir hipodromda bisiklet yarışı düzenlendi. Aslında bunun asli şöyledir. Paralarını alamayan at bakıcıları, gece birlik olup tüm atlara mısır yedirip, şu içirmişler ve ertesi gün yarışa bir saat kala tüm atlar migdeyi cortlatmış. Ada tecrübesi olanlar bilir, ne pis koku ve yer kaplayan bi kakadir at boku :D işte bunun üzerine jokey kulübü ortaya böyle yanarlı dönerli bir iş koyup yarısı bisiklete çevirdi.



 Bisiklet üzerinde ilk sarkma veya yaslama




  Bisikletin yavaş yavaş insan hayatının yaşamında bir parça olduğu zamanlarda tabii ki bu işi kötü niyete çevirenler de türedi. İlk defa 70'lerde bisiklet eğitmeni adı altında sarkmaya çalışan kişiler peydah oldu. Nereden çıktığı belli olmayan bu cıbiliyetsizler, halkın tepkisi ile kısa sürede ortadan kayboldu. Fotoğrafta eğitmenin talebesine sarktığını rahatlıkla anlayabilirsiniz, anlayamadıysanız gidin evden çıkıp temiz hava alın.






İlk defa gerçekleşen zincirleme bisiklet kazası

 Sene 80'ler ve talihsiz bir iş sonucu gerçekleşen ilk zincirleme kazası. Şöyle ki, yurtdışına ekmek parası kazanmak için giden abdül sütutmaz adlı kişi. Gidenin arkasından şu dökülür geleneğini küçükken yanlış anlamış ve bir bisiklet yarışında gelenlerin üzerine şu dokunce zincirleme reaksiyon gibi zincirleme kazaya da imzasını atmış oldu. Fotoğrafta bisikletçilerin birbirlerine girmeden önceki hallerini görüyorsunuz.



İlk takım elbise ile bisiklet sürüşü


 Yine ilk defa takım elbise ile grup bisiklet turu yapıldı. Burada macerayı seven elemanlarımız paça boyları, kol boyları ayarlanmadığı için kıyafetlerde çeşitli deformasyonlar yaşandı. Kiminin apış arası yırtılırken, kiminin de koltuk altı yırtıldı. Bu duruma Ayşe Teyze bile anlam veremedi (Veremez tabi, o zaman ACE yoktu) Grup bu kadar rezil kepaze olduktan sonra turu yarıda tamamlayıp eve döndüler ama evdeki hanımlardan da bir o kadar fırça yediler. Fotoğrafta takım elbiselerin cortlamadığı ilk anları görebilirsiniz.





Efendim bildiğiniz üzere bu bölüm mizahı dilde dile getirilip, yazılmıştır. Gerçekle alakası yoktur, inanan varsa Harry Potter'in Baykuşuna bile inanıyordur. Allah akıl fikir versin, ne diyim ? :)

 iyi pedallamalar

Seninki kaç vites ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder