Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

4 Temmuz 2016 Pazartesi

Bisiklete IKEA dokunuşu: SLADDA


 Herkese merhabalar, bu haberi aslında daha önceden başka bir platform üzerinden yayınlamıştık ama oradaki haberlerin çoğu gidince biz de yine kaybolmasın diye tekrardan yazma kararı aldık. Bunlardan biri de IKEA Bisikleti :)

 Haberi ilk defa okuyanlar varsa yanlış duymadınız IKEA yine kendi demonta kutularda müşteriye sunduğu biçimde bisiklet sunuyor.
 SLADDA

  İsveç dilinde karda savrulma anlamına gelen bisiklet, fazlasıyla sade, pratik ve kolay kuruluyor. En azından kendim için söyleyebilirim belki bunu :) Tasarım kısmı ile başlayalım,

 IKEA'nın tasarım ortağı VERYDAY firması ile gerçekleştirmişler ve 2016 Red Dot Best of the Best ödülü almış. Şaşırmadım tabi. Ben olaya şuradan bakıyorum, bisiklet basit, basit bir şekilde hayatımıza giriyor. Bu basitlik iki teker ve pedal gücü değil mi? Peki bisikletleri kendimize bu kadar çeken şeyler neler?
 TASARIM

 IKEA ürünlerine baktığınızda basitlik üzerine kurulduğunu anlarsınız, aslında tasarımın içinde bu yatıyor. IKEA'da bunu biraz daha alımlı ve hale getirmiş. Tabi üzerindeki kullanılabilirliğin sade şekilde sunulması çok büyük bir artı. Hatta Bkz. Objectified

 ÖZELLİKLER

 Renk konusunda ihtimal olarak tek renk olacağı söylenmiş
 İki farklı teker ölçülü model 26 ve 28 inç \
 Kadrolar UNISEX
 Ayrıca satın alınabilen, kişiselleştirilebilir aksesuarlar
 Fiyat olarak yurtdışı tabanlı yazmak zorundayız, 831$ olarak belirlenmiş (Sonradan değişim gösterebilir)
 Arkaya ekstradan opsiyonel uyumlu romörk ise 240$ olarak belirlenmiş
 Güç aktarması kayış sistemi ile sağlanmış. Kafanızda soru işareti olmasın, kayış sistemleri fiber malzemeden üretiliyor ve çok dayanıklı. Hatta temizlik ve uzun süreli kullanım bakımından zinciri bile geçebilir (Tabi kullanım ve temizlik şartıyla) Kendileri 15,000 km garanti veriyor.
 Frenleme sistemi olarak kontra pedal ve önde fren kolu ile
 Vites konusunda ise bir yenilik var, bioshift denen özellikle belli bir kilometre sonrasında göbekten vites sistemi değiştirilmesi gerektiğini anlıyor ve buna göre tepki veriyor. Yanılmıyorsak bu sistem SRAM tarafından sunuluyor.
    



 Veryday tasarım direktörü Oskar Juhlin özellikle birkaç farklı aksesuar ile günlük kullanımda daha kolaylık sağlayacağından bahsetmiş. Sanırım arkaya takılan romörkün kişisel ihtiyaçları karşılaması vs.

 Doğaya duyarlı bir üretim sergilemek istediklerinden dolayı çevreci kimlikle üretilmiş.

Ağustos 2016 yılında çıkması bekleniyor. Zaten bir aydan kısa bir süre kaldı, tabii Ağustos'un kaçında çıkacak o belli değil.


 Kişisel yorum

 Üzerine yanlış bilmiyorsam opsiyonel olarak bir de ön sepeti var. Haliyle bu da IKEA politikası gereği ayrı bir para. Umarım yanılıyorumdur. Bunun dışında Türkiye'ye gelecek mi? Konusunda kendi kendinize sormuş olabilirsiniz. Bize ilk haberi yaptığımızda iki ay önceydi ve IKEA Türkiye'ye mesaj  attık, tabi kimse umursamadı. Belki bilmediklerinden dolayı da olabilir. Gerçi "Biz de bilmiyoruz" Deseler bile yeterdi :)) Bana kalırsa İngiltere-Hollanda-Stockholm ve ABD pilot Ülkeler ve buradan bir sene sonra veya hızlı geri dönüş alırlarsa bir seneden az sürede bize de gelir diye düşünüyorum.

 Fiyat konusunda dolar bazlı 831$ belirlenmiş olduğunu yazdım. 4 Temmuz 2016 tarihli kur çevirisinde 2,414 TL yapıyor. Arka romörkü de almak istediğinizi varsayalım (240$) 697 TL. Ortaya enteresan şeyler çıkıyor.
 Ayrı bir parantez daha açmak gerekirsek, insanları memnun etme kısmı. Bioshift ile kim ne kadar mutlu olur? Bunu gözünde çok über şeye dönüştüren olur mu? İşte orası tam muamma çünkü ölesiye sevip, ardından arkamızı döndüğümüzde insaları yerin dibine sokan bir topluluk da var. Zaten adamlar da tasarladıkları ve urban style biçimde üreteceklerine seviniyor.

 Bu işin genel satış politikasını düşününce de yine sistemin getirdiği enteresan şeyler olacak. Mesela dört veya beş sene sonra hala tek renk üretilen modelin ekstra ikinci rengi çık₺tığında o daha pahalı, orjinal rengi biraz daha ucuza satılabilir. Opsiyonel olarak genişletme seçenekleri artacak ve fiyatları da umarım uygun olur. Ön ve arka sinyal lambaları. IKEA Bisiklet zili ve dahası...

 A bir de içimde kalmasın. Bunu da yazayım, eve gidip, monte edemeyip IKEA'ya da kızanlar olacak tabi mobilyalarda olduğu gibi :)

 Sizin bu konuda düşünceleriniz varsa lütfen bizimle paylaşın, iki tekerle kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder