Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

9 Ekim 2015 Cuma

GoPro Hero4 Silver Edition 2.7 K çözünürlük performansı


 Öncelikle kocamaaaan bir oh çekiyorum. Bunun nedeni ise bu videonun sonunda yayınlanması. Şimdi bazı üyelerimiz videoyu ilk önce Eylül Ayı içerisinde görmüş olabilirler ama yayından kaldırıldı. Ondan öncede ilk yüklenme tarihi Ağustos başıydı.

 Neden gecikti ?

 Şu telif haklarına hak veriyorum, işin içine saçmalık girmediği sürece. Efendim videomuzun süresi 26 küsur dakikalık bir video. Haliyle izlenebilirlik açısından da müzik kanalı için de arka plan için müzik yapmak zorundaydık. Ücretsiz enstrümental ekipmanlarla bunu gerçekleştirdik ama bazı kişiler bu ücretsiz materyalleri gidip, telifli hale getirmişler. Bu yüzden itirazımızı gerçekleştirmiştik ama nafile....

 Fazla uzatmayalım.

 Daha önceden de Facebook sayfasına yazdığım gibi 1080p artık en alt ve standart seviye oldu. Bundan sonrası 2K - 4K -6K şeklinde gidecek. Ultra HD sınıfına giren bu çözünürlükler ile daha canlı ve net görüntüler izleyebileceksiniz (desteklenen cihazlar ve yayınlar ile) işin komik tarafı ise kimse 2K çözünürlük ile haşır neşir olmadan ve yüzüne bakmadan 4K çözünürlüğe geçti.


 Gerçi bunun payı biraz da tüketici elektroniği üreten şirketlerde. Piyasaya hemen büyük ekranlı tv'ler sunulunca ve pazarlama olarak da 4K empoze edildi. Türkiye açısından bakacak olursanız 4K yayın yapan sadece TRT HD olacak ilk başta sonrasında yavaş yavaş artmaya başlayacaktır.

 Teknoloji bakımından ise en basit açıklamayla saniyede oynatılan kare sayısı büyük ekranda olacağı için daha fazla olmak zorunda. 4K için saniyede 50 kareden bahsediyoruz. Bunun için de ciddi bir altyapı gerekiyor. Önümüzdeki sene sonuna doğru yavaş yavaş artmaya başlayacaktır.

 Evde özellikle büyük ekran akıllı tv olanlar performansı net bir şekilde görebilir.Biz de gezi tadında ve 2.7K çözünürlük videomuza geçelim. İyi seyirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder