Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

3 Ekim 2015 Cumartesi

3-4 Ekim Dünya kuş gözlem günü

 Hafta sonunu iyi değerlendirmek için bir neden daha var, "Dünya kuş gözlem günü" Pazar günü orman keyfi yapacaklara veya farklı bir uğraş isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir uygulama var aslında.

 Çok fazla kuş türünü bilmiyor olabilirsiniz. Sesinden veya renginden de ayırt edemeyebilirsiniz ama tanıtacağımız uygulama ile işiniz bir hayli kolaylaşacak ve kendi arşivinizi de oluşturabileceksiniz.

 İsteyen tabi yine defterine notlarını alabilir. Uygulamanın ismi "Audubon Birds"


 Audubon Birds uygulaması ile yapabileceklerinizden bahsetmeden önce IOS 6.0 ve sonrası için Iphone, ipod touch ve ipad için uygun olduğunu hatırlatalım. Uygulamayı yükledikten sonra bizim kullandığımız ipad'de verilere hızlı erişebilmek için 820 mb'lık bir dosya indirip, indirmeyeceğimizi sordu. Eğer evde internetle sıkıntınız yoksa önceden indirebilirsiniz. İlla bu 820 mb'lık dosyayı da indireceksiniz diye bir şart yok o zaman anlık internet kullanarak kuş türlerini görebilir, inceleyebilir ve bulduklarınızı paylaşabilirsiniz.

Yapabilecekleriniz,

Kuşları şekline göre arayabilme (sonuçta türünü bilmediğiniz için güzel bir seçenek)

Kuşları aile türlerine göre seçme

İsime göre arayabilme

Daha detaylı arama

ve kuşlar hakkında detaylı bilgi edinebilme

Kuşları nerede gördüğünüz ve paylaşım yapabilmeniz için veri aktarım gerekmekte. Bunu halledebilirseniz, twitter ve facebbok'da paylaşabiliyorsunuz. Hem de tarih - saat ve bulunduğunuz yer olarak.

Diğer insanların paylaşımlarını da görebilir, yorum yapabilirsiniz. Tabi bunun için kendi ücretsiz hesabınızı oluşturmanız lazım.

Uygulama IOS ve Android kullanıcıları için mevcut. IOS için AppStore indirme linki,

https://itunes.apple.com/us/app/audubon-birds/id333227386?mt=8&ign-mpt=uo%3D4


Android kullanıcıları için indirme linki,

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.audubon.mobile.android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder