Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Kısa film üzerine bisikletler

 En son yazımızda ilginç ama bir o kadar da eğlenceli bir kısa film tanıtmıştık sizlere. Arayı fazla soğutmadan kimler başka ne işler yapmış hep beraber görelim dedik. Kimisi bir konuyu anlatırken, kimisi de sadece bisikletin parça olarak bile güzelliğini ortaya koyuyor.

 Bicycle sounds

Yönetmen koltuğunda Stephen Meierding var. Bisiklet parçaları ile oluşturulmuş, görselliği zengin ve bir o kadar da izlemesi keyifli bir kısa film. 2012 New York bahar film festivalini kazanmış.



Bicycle Messengers

Yönetmen Joshua Frankel Manhattan'ın göbeğinde kuryelerin, şehir ile arasındaki ilişkiyi vurgulayan bir çalışma yapılmış. Buradaki özel iş ise canlı trafiğin içerisinde animasyon yapımı bisikletçilerin oluşu. Film Jerome Vakfı tarafından 2006'da hayata geçirildi ve Avignon Film festivali, Santa Barbara uluslararası film festivali, Rhode Island uluslararası film festivali, The Bicycle film festivallerinde gösterime sunuldu.







The Holstee Manifesto Lifecycle

 Bu sefer "The Holstee" adı altında bir oluşum var. Holstee'nin ana fikri, insanların akıllarında kalanları açıkça söylemek ve önerilerini sunmak. Zaten kendileri çok güzel manifesto yayınlamışlar. Videoyu izlerken zaten kısa başlıklarla size verilen mesajları net bir biçimde anlayacaksınız. Müzik güzel seçilmiş, onun dışında bazı fikirler Ülkemize ters düşen şeyler :D yani orası tamam Amerika hani filmlerde hemen kafanız atıp "Lehhyyy ben işi bırakıyorum, masa başında bu bedenini çürütemem" diye gaza gelip, çıkabilirsiniz ama sonrası tabi muamma. Sözüm ona 00:26 saniyedeki "İşinden hoşlanmıyorsan, ayrıl" bölümü içi. Yani kendi topraklarımızda düşünemiyorum. Ertesi gün sarı sayfalarda veya iş kurumunda o gaza gelmiş bünyenin ne renk aldığını görebilirsiniz. 

Hoşumuza giden mottolar arasına şunları ekledik,

* Getting lost will help you find yourself

* Life is about the people you meet

* Live your dream and share your passion




 İyi seyirler tüm bisikletliler ve iyi pedallamalar.

 Seninki kaç vites grubu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder