Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

14 Temmuz 2013 Pazar

Bisiklet yolları ne alemde ? (Avrupa yakası sahil bölümü)

 Twitter üzerinden 13 Temmuz 2013 tarihinde ufak bir gezinti yapacağımızı ve hem cumartesi gününü keyifli bir şekilde değerlendirmeyi hem de yollarda hala başka bozukluklar ya da düzeltilmesi gereken neler var diye çıkışımızı gerçekleştirdik. Bu yazıyı kimse bir şikayet ya da memnuniyetsizlik olarak algılamasın. Buradaki amaç daha ne yapılabilir ? Yanlışlar ve düzeltilmesi gerekenler nelerdir gibi bir kritik yapmak.

 Yola Bahçeşehir tarafından çıktık. Halkalı gümrük yolundan sahil yoluna kadar pek problem yok yine iyi kötü yol kenarından devam ediyorsunuz hayatınıza tabi tırlara çok dikkat etmeniz lazım bunu belirtelim. A unutmadan gümrük yoluna nasıl çare üretilir bilmiyoruz ama oradaki araçların ağırlığı ve yolun devamlı kullanılması yolları çok deforme etmiş.


 *Kendimizi bir şekilde Florya'dan sahil şeridinden başlayan bisiklet yoluna attık. Sirkeci tarafına giderken solda kalan bu yolun çizgileri hayal meyal olmuş hani çok dikkat ederseniz şeridi görebilirsiniz ama gerçekten milletin dikkatini çeken bir bisiklet amblemi yapılmalı belli aralıklarla. Buraya ek olarak yayalar da komik görüntüler verebiliyor ama onların cahilliğine de daha sonra çözüm bulabiliriz. Sonrasında Yeşilköy ve Yeşilyurt kısmında da bir ayırma veya belirli bir yol yok. Sanırım sahil geniş burada herkes zaten spor yapıyor gerek yok diye mi düşünülmüş çözemedik :)

* Merdivenlerden bisikletimizi yukarı çıkardıktan sonra Polat Hotel'den Bakırköy Deniz otobüslerine kadar yine yola çıkmak zorundasınız. Bugün hatta öyle bir manzara vardı ki, durup fotoğraf bile alamadım yolda. Galleria'ya gelmeden haliyle en sağdan takip ettiğiniz yola çok dikkat edin. Artık ne olmuşsa asfalt kaymak gibi sağa doğru tepelenmiş. Dikkat etmezseniz havada artık kaç takla atacağınızı kimse bilemez o yüzden çok dikkat !

* Yenikapı'dan Sirkeci ve sonrasında yol konusu hem sıkıntı hem de yolun y'sinden bahsetmek komik olur. Dönüşümüzü gerçekleştirirken aldığım fotolar ve açıklamalara gelirsek,











 Burası Yenikapı'dan dönüş yolu. Malumunuz sahil doldurma işlemi yapıldığından deli gibi damperli kamyonlar geçiyor. Siyah okla gösterdiğimiz yerde bisiklet yolu sona eriyor. Karşıya geçmemiz için herhangi bir ışıklandırma veya işaret,lavha yok :(











Bir şekilde karşıya geçebildik. Bisiklet yoluna gireceğiz ama daha girememişiz anlaşılan paket taşların yani yayaların olduğu bölüme geldik. Siyah okla belirttiğimiz yerler yolların gerçekten anormal bozuk oluşu. Fotodan belki net belli olmuyor ama siyah oklu yer tam kazaya sebebiyet verecek kadar bozuk. Asıl yol Kırmızı şerit çektiğimiz yerde başlıyor :)












Nihayet yol başlaıyor. O da ne ? Soru işareti eklediğimiz kısım sadece bir bisikletin geçeceği kadar :) Genişletilmeli değil mi sizce de? Yuvarlak halka içine aldığımız kısımda yol bitiyor. Çok mu uzun yapılmış ? :) Çalışmalardan dolayı yolun o kısmı maalesef işgal edilmiş. Hani insan isterdi alternatif bir şeyler yapılsın. Neden diyorum ? Çünkü en ufak saçmalık için bile o kadar çözüm bulunurken şu basit bir yol için neden çözüm olmuyor anlamış değiliz.










O kapanmış bölümü de atlatıyoruz. Burası biraz tehlikeli ve düşündürücü. Yol olması gerekenden dar yani tek kişinin geçebileceği bir genişlikte. Yerdeki genişlik çizgisinden başka iki tane daha yatay çizgi çektik bunlr bozuk kısımlar. Yükseklik çizgisini çizmemizin sebebi ise dikenli çitin bisiklet sürerken kafa hizanızda (yüz hizasında) olması. Allah korusun bir düşme ve denge kaybı söz konusu olduğunda direk tellere yapıştığınızda ... devamını zannedersek anlamışsınızdır.











Biraz daha ilerliyoruz sahil yolu genişlediğinden, bisiklet yolu da net bir şekilde karşımıza çıkıyor. Biraz bilinç varsa işaretler zaten anlaşılıyor ama bisiklet amblemleri ileride daha belirgin olmalı. Bunun dışında bu paket taşları devamlı kırılıyor ve daha fazla tabanda hareket ettiği için sağlıklı bir çözüm değil. Zaten yaya kaldırımları bu çökme ve bozuklukların en büyük örneği. Bankların ve çöp konteynırlarının önünden geçiyor. Banklarda oturtulan çocukların birden yola fırlaması birinci kaza sebebi. Yeşil alanlardan fırlayan çocuklar ikinci kaza sebebi. Kırmızı ok çizdiğimiz yerde ise bankları birleştirip üç kişilik bir öturma yeri yapılmış. Tabi bunu yapan hangi mantıkla yapmış ?


 Bizim gözümüze takılanlar bunlar ilerki zamanlarda yenilikler veya düzeltmeler yapılırsa yine sizlerle paylaşacağız.

 İyi pedallamalar

Seninki kaç vites grubu









5 yorum:

  1. Yorum yazmak için çekinmeyin. Fikirleriniz herkes için önemli. Bisiklete duyarlı kişileri herkes görsün ;)

    YanıtlaSil
  2. Beşikta-Bakırköy sahil rotasını yüzlerce kez kullanmış biriyim.Ve hala da kullanıyorum.Var olduğu iddia edilen bisiklet yolu tam bir kabustur.
    Kırık şişe diğer materyaller yüzünden defalarca lastik patlama riski ! Eğer düşerseniz ki o yolda çok olasıdır ! Bu camların sizi de ciddi yaralama riski.Yayaların küçük, büyük sorumsuz ve cahil hareketleri yüzünden kaza riski.Özellikler çocukların ani hareketleri.Muhtemel bir kazadan sonra daha büyük bir tehlike ise fena halde dayak yeme riski !!! Tüm bunlardan kaçınmak için katlandığınız stres sebebi ile ruh hastalığı riski !!! Şimdilik motorlu araç yolundan , araçlarla birlikte hareket ederek yol almak inanın çok daha güvenli ! Ancak gerçek bir bisiklet yolu yapılana kadar...!

    YanıtlaSil
  3. İzmit'te oturuyorum. Bisiklet yolları ya yaya işgalinde, yayaların olmadığı yerlerde de cam kırıkları v.s. dolu. Ha bir çok şehre göre çok özenerek ve güzelce yapılmış yollar olduğundan eminim ama biz pek hazır değiliz sanırım böyle şeylere. Bisiklet yolunu medeniyet ve entelite olarak görecek durumda olmamız ayrı bir psikoloji. Biz E-5i kullanmayı daha uygun ve güvenli bulur olduk.

    YanıtlaSil
  4. o değilde bizim bir bisiklet yolumuz bile yok :) :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarız oralara da gelir :) baya geriden gittiğimiz için

      Sil