Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

23 Temmuz 2013 Salı

Bisikletinde yaşayan adam


 Bisiklet tutkunu için anlatılmaz ifadeler içeren bir ulaşım aracı kimileri için de bambaşka şeyler ifade ediyor. Hani kimi insanlar arabalarına kızım ya da oğlum diye hitab ediyor ya bizim araçlarımız da böyle ama sanki daha duygusal gibi :D

 Kimileri arka kabin yaptırıp nereye giderse beraber oluyor, kimisi de üzerinde yaşıyor. Evet bisiklet üzerinde yaşayan birisi var :D

 Guillaume Blanchet

  Onu bisikletinde yaşayan adam olarak tanıdık. Üç küsur dakikalık bir video ile bisiklet aşkının insanın günlük yaşantısındaki yerini bize gösteriyor. Hani ev hali neler yapa insan ? Diye düşününce bunları bisiklet üzerinde yapmak Guillaume için sıradan işler. Omlet yapmak, makarna pişirmek, maillerine bakmak, tenis oynamak :D bunlar bisiklet üzerinde yaptıklarından bazıları.




 Guillaume Blanchet, reklam-tasarım okumak için on yıl sürecek olan bir eğitim hayatı seçti Kanada'da. Elinde birçok malzeme olduğunu ve bunları da yavaş yavaş hayata geçirmek istiyor. 25 Ülke, 80 şehirde gösterime girmesi bir kısa film için gerçekten inanılmaz. Tabi bunun sonucunda ödül de almak hele hele bisiklet temalı bir filmde gerçekten bulutların üzerinde olmak gibi sanırsak :)



 Her insanın kendisine ilham aldığı birileri olur ve bunlar genelde aile fertlerinden biridir. Burada kahraman Guillaume'un babası. 64 yaşında ve 120.000 km bisiklet sürmüş. Film haliyle babasına adanmış. Ortaya güzel ve eğlenceli bir iş çıkmış. Bize de izlemek kalıyor. Buralarda bisiklet yolları diye kıvranırken umarız ilerde bu söylediklerimizi unutur. Biz de diğer adımlar için kendimizi hazırlarız. 
 Orjinal ismi The Man Who Lived on Bicycle olan kısa film sizlerle :) iyi seyirler, iyi pedallamalar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder