Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

7 Eylül 2016 Çarşamba

Atlanta'dan 1 Milyar Dolarlık bütçe


 Daha geçen hafta on numara bir haber olan Canada'nın 22.000 km'lik bisiklet yolu sanırım şu zamana kadar hayata geçirilecek en iyi işlerden birisi.

 Atlanta Belediye Başkanı Kasim Reed de 2013'den itibaren büyüyecek ve bisikletli şehirler top 10 listesine girmeyi hedeflemiş. Aslında çalışmanın detayına bakılacak olunursa sadece bisikletli değil, yayalaşma projesi de buna dahil. 1 Milyarlık bütçeyi duyduğunuzda ve belediyecilik anlamında düşünüldüğünde bunun bisiklet ve yayaya harcanması güzel fikir. Peki bizde olsa ?


 Bizde de güzel işler oluyor açıkçası. Onun da sürprizini daha sonra açıklayacağız. Atlanta'nın planları arasında gelecek 25 yıl içerisinde ulaşım için 85 milyar dolarlık bütçe ayrılacağı duyurulmuş. Bu daha da güzel.

 Açıkçası belki kulağa delice geliyor ama şehir içerisinde ulaşım sorununu halledemediğiniz taktirde her şey aksamaya başlar. Bunun yanında psikolojik sorunlar vs. de cabası. Tabi burada şu soru sorulmalı "Kalıcı çözümler mi yoksa yap,yık, yeniden inşaa et modeli mi yapmak lazım ?"

 Yoksa her gelen "Bakın biz ne yaptık?" Mantığı ile eskisini yıkıp yerine makyajlanmış yapılar yaptıkça, ilerleyemiyoruz. Ne diyelim? Yine darısı bizim başımıza :)

 Düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz :)

 İki tekerle kalın ve hoşçakalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder