Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

6 Temmuz 2014 Pazar

Temizlik zamanı - Zincir temizleme

  Ramazan'da temizlik işine girelim dedik ve bisiklet zinciri temizliği yapalım istedik. Özellikle motosiklet ve bisiklet temizliğinde zincir temizliği hem en önemli unsurlardan hem de en pis işlerden biridir. Önemli oluşundan bahsedersek, bisikletin çekiş sisteminin en önemli elemanı zincir. Zincir olmadan da aktarım sisteminin işleyişi mümkün değil. Pis olması kısmı ise açık bir sistem olduğu için ve aktarımın iyi işlemesinde yağ kullanıldığı için bütün toz, toprak vb. şeyleri üzerine çekiyor. Zincir bakımı aynı zamanda sürüş performansını, zincir ömrünü de etkiliyor.

 Bizim temizlik işleminde girişeceğimiz işlemlerin hepsi basit. Hatta öncesinde isterseniz arka tekerleği de çıkartıp temizleyebilirsiniz. İşleme başlamadan önce bir tavsiyemiz daha var o da önce arka kaset (arka dişli) ve ön aynakol dişlilerini temizlemeniz. Nedeni ise zinciri öncesinde istediğiniz kadar temizleyin dişliler pis olduğundan, zincire devamlı pis yağ bulaşacağından aynı yerde dönüp duracaksınız.

 Zincir temizleme işleminde fazla kimyasala girmeyi sevmiyorum. Ne kullandık? Sıralayalım,

* Eskimiş diş fırçası
* Eski bir lavabo fırçası
* Mazot (Kimileri gaz yağı da kullanabiliyor olabilir)
* Bizim elimizde zincir temizleme aparatı vardı, biraz daha kolaylık sağlıyor
* Sabunlu su
* Püskürtme başlıklı boş bir şişe (Cam sil şişelerini örnek verebiliriz)
* Eller fazla batmasın diye bir çift eldiven











 E tabi bu kadar yazdıktan sizleri videomuza davet ediyorum :) kafanıza takılan bir şey olursa veya tavsiye edecceklerinizi. Yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Kendinize iyi bakın, kasksız dışarı çıkmayın ve hoşçakalııııın :)

Seninki kaç vites?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder